Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
Doran Gebruiker

Geregistreerd op: 23 Sep 2013 Berichten: 1
|
Geplaatst: 23-09-2013 13:38:45 Onderwerp: Lageren |
|
|
Hallo,
Wij hebben gisteren een brouwsel gemaakt, en het resultaat staat nu te vergisten.
Voor het lageren hebben we niet echt een vat, ik vraag me af of het mogelijk is om het jonge bier in flessen te lageren, zonder toevoeging van de suiker/gist die je bij het bottelen zou toevogen? En dan gewoon de flessen na een paar dagen in de koelkast zetten voor een paar weken?
Dan openmaken, de suiker/gist toevoegen, dichtmaken en laten hergisten?
Wat denken jullie?
groeten van Sandra |
|
Terug naar boven |
|
 |
Ivan De Block Veelgebruiker


Geregistreerd op: 14 Mrt 2012 Berichten: 20
|
Geplaatst: 18-12-2013 17:41:46 Onderwerp: Lageren |
|
|
Beste brouwer,
Dit antwoord komt misschien een beetje laat ? Maar toch.
Je kan je bier ook lageren in hetzelfde vat waarin het vergist is.
Dit geeft in het geval van bier geen enkel probleem.
Wanneer je je bier lagert in flessen en je voegt later gist en suiker toe dan zit je met een probleem.
Je bier zal tijdens het toevoegen van de suiker zeer hard gaan schuimen.
Niet zo'n goed idee dus.
Het is dus veel beter om na de gisting je vat ergens fris te zetten voor het lageren en wanneer de tijd gekomen is te bottelen via een hevel.Eerst voeg je de suiker toe dan het bier en laatst de gist.
Succes !! _________________ Mvg,
Ivan De Block |
|
Terug naar boven |
|
 |
|