Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
Ivan De Block Veelgebruiker
![Veelgebruiker Veelgebruiker](http://www.eksaarde-online.be/give-me-beer-0034.gif)
![](images/avatars/gallery/simpsons/homer.png)
Geregistreerd op: 14 Mrt 2012 Berichten: 20
|
Geplaatst: 21-12-2013 18:31:08 Onderwerp: Hergisting op de fles. |
|
|
Beste,
Ik brouw al jaren zelf mijn bier.
Dus ik weet hoe het werkt om co2 in zo'n flesje te krijgen.
Geen enkel probleem.
Doch onlangs heb ik cider gebotteld.
10 gr suiker per liter en champagnegist toegevoegd.
Daarna warm weggezet.
Na 2 maand nog steeds geen co2 op de fles.
Ik heb ook 6 gr sulfiet toegevoegd. En dit op een hoeveelheid van 30 liter.
Ik heb dit gedaan net voor het bottelen.
Kan er mij iemand vertellen wat ik eventueel zou hebben verkeerd gedaan ?
Mvg,
Ivan _________________ Mvg,
Ivan De Block |
|
Terug naar boven |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Aad van hilst Gebruiker
Geregistreerd op: 12 Mrt 2012 Berichten: 1
|
Geplaatst: 30-12-2013 09:09:13 Onderwerp: |
|
|
dag ivan.
De hoeveelheid suiker die je toevoegt hangt ook een beetje af van het restsuiker. normaal is max 24gram per liter.Dosage....
Hoe hoog was het alc gehalte en de sulfiet is aan de royale kant voor een hergisting.
Ik maak altijd voor de dosage een starter van rietsuiker....warme wijn en gist en voeg van dit mengsel 24 gr per liter toe ( fles is 0,75cl.)
De sulfiet vindt ik aan de hoge kant zeker voor een hergisting. Max 1.5gr per 10 liter. hoeveel sulfiet heb je daarvoor gebruikt..bij de bereiding.
via internet interssante artikelen van Ton lauret.
succes. |
|
Terug naar boven |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Ivan De Block Veelgebruiker
![Veelgebruiker Veelgebruiker](http://www.eksaarde-online.be/give-me-beer-0034.gif)
![](images/avatars/gallery/simpsons/homer.png)
Geregistreerd op: 14 Mrt 2012 Berichten: 20
|
Geplaatst: 30-12-2013 16:32:46 Onderwerp: sulfiet toegevoegd na hevelen. |
|
|
Tijdens de eerste gisting na het persen heb ik geen sulfiet gebruikt.
Wel na de eerste heveling.
Toen heb ik 5 gr sulfiet in een 30 liter cider gemengd . _________________ Mvg,
Ivan De Block |
|
Terug naar boven |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
|