Reynaert wijn- en biergilde forum Reynaert wijn- en biergilde forum
Forum van Reynaert Gilde uit Lokeren
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Hergisting op de fles.

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Reynaert wijn- en biergilde forum -> Vraag en antwoord voor onze wijnmakers
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Ivan De Block
Veelgebruiker
Veelgebruiker


Geregistreerd op: 14 Mrt 2012
Berichten: 20

BerichtGeplaatst: 21-12-2013 18:31:08    Onderwerp: Hergisting op de fles. Reageren met citaat

Beste,

Ik brouw al jaren zelf mijn bier.
Dus ik weet hoe het werkt om co2 in zo'n flesje te krijgen.
Geen enkel probleem.

Doch onlangs heb ik cider gebotteld.
10 gr suiker per liter en champagnegist toegevoegd.
Daarna warm weggezet.
Na 2 maand nog steeds geen co2 op de fles.
Ik heb ook 6 gr sulfiet toegevoegd. En dit op een hoeveelheid van 30 liter.
Ik heb dit gedaan net voor het bottelen.
Kan er mij iemand vertellen wat ik eventueel zou hebben verkeerd gedaan ?

Mvg,
Ivan
_________________
Mvg,
Ivan De Block
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Aad van hilst
Gebruiker


Geregistreerd op: 12 Mrt 2012
Berichten: 1

BerichtGeplaatst: 30-12-2013 09:09:13    Onderwerp: Reageren met citaat

dag ivan.

De hoeveelheid suiker die je toevoegt hangt ook een beetje af van het restsuiker. normaal is max 24gram per liter.Dosage....
Hoe hoog was het alc gehalte en de sulfiet is aan de royale kant voor een hergisting.
Ik maak altijd voor de dosage een starter van rietsuiker....warme wijn en gist en voeg van dit mengsel 24 gr per liter toe ( fles is 0,75cl.)
De sulfiet vindt ik aan de hoge kant zeker voor een hergisting. Max 1.5gr per 10 liter. hoeveel sulfiet heb je daarvoor gebruikt..bij de bereiding.

via internet interssante artikelen van Ton lauret.

succes.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Ivan De Block
Veelgebruiker
Veelgebruiker


Geregistreerd op: 14 Mrt 2012
Berichten: 20

BerichtGeplaatst: 30-12-2013 16:32:46    Onderwerp: sulfiet toegevoegd na hevelen. Reageren met citaat

Tijdens de eerste gisting na het persen heb ik geen sulfiet gebruikt.
Wel na de eerste heveling.
Toen heb ik 5 gr sulfiet in een 30 liter cider gemengd .
_________________
Mvg,
Ivan De Block
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Reynaert wijn- en biergilde forum -> Vraag en antwoord voor onze wijnmakers Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum