Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
miketrevor Site Admin
Geregistreerd op: 13 Jan 2012 Berichten: 56
|
Geplaatst: 04-02-2012 12:40:53 Onderwerp: Weizenrecept geslaagd |
|
|
In november Weizenbier gemaakt en nu geproefd, héél lekker. Is wel een brouwproces dat iets complexer in mekaar zit. Dubbel maisschema. Recept volgt binnenkort wel. Dank aan Jan D.V. en Bertha voor de hulp.
Groeten, |
|
Terug naar boven |
|
|
miketrevor Site Admin
Geregistreerd op: 13 Jan 2012 Berichten: 56
|
Geplaatst: 10-02-2012 04:33:02 Onderwerp: |
|
|
Weizenbier geproefd en goed bevonden !
Sedert vorige week al 3 proefpersonen langs geweest om Weizenbier te proeven en de reakties waren dezelfde:
- bij het schudden van de fles: troebel-weizen bier (bij niet: glashelder).
- perfecte weizensmaak (typische tarwe-citrusachtig).
- zeer mooie schuimkraag.
- goeie nadronk.
zal binnenkort eens foto posten !
P.S. bij bierkeuring hoop ik nog een aantal flessen te hebben
P.S. zal héél binnenkort nog eens gebrouwen worden !! |
|
Terug naar boven |
|
|
miketrevor Site Admin
Geregistreerd op: 13 Jan 2012 Berichten: 56
|
Geplaatst: 15-02-2012 11:14:37 Onderwerp: Weizenbier |
|
|
Binnenkort, begin maart gaan we nogmaals ons weizenbier brouwen. Speciaal maisschema, dwz maischen in ketel 1 en dan ook maischen in ketel 2 + koken om nadien beide worten samen te brengen in ketel 1 en daar maisproces af te werken tot het filteren.
Binnenkort hier de volledige uitleg "hoe weizen maken" + recept.
Groeten Mike, |
|
Terug naar boven |
|
|
miketrevor Site Admin
Geregistreerd op: 13 Jan 2012 Berichten: 56
|
Geplaatst: 23-02-2012 12:31:36 Onderwerp: Gisteren in Oostenrijk proefsessie weizenbier |
|
|
Gisteren ons weizenbier geproefd hier in Oostenrijk na het drinken van ander Oostenrijks weizenbier, en de smaak van het onze is gelijkwaardig !
Groeten Sigrid en René. |
|
Terug naar boven |
|
|
miketrevor Site Admin
Geregistreerd op: 13 Jan 2012 Berichten: 56
|
Geplaatst: 09-04-2012 09:35:03 Onderwerp: Weekend 13,14,15 april: brouwen 80l weizen |
|
|
Beste,
Volgend weekend ga ik nog eens 2 maal 40 liter weizen brouwen volgens de decoctie methode, 2 maisketels en brouwproces van ongeveer 7 uur.
Als iemand interesse heeft om eens dit proces te komen bekijken en eventueel een handje toe te steken, is van harte welkom, maar beperkt tot maximum 2 personen. Er wordt 2 dagen na mekaar gebrouwen daar de dag te lang zou uitlopen. Vermoedelijk vrijdag en zaterdag, maar zou zaterdag en zondag ook kunnen zijn, hangt af van mijn werk of ik verlof zou krijgen.
Groeten Sigrid. |
|
Terug naar boven |
|
|
miketrevor Site Admin
Geregistreerd op: 13 Jan 2012 Berichten: 56
|
Geplaatst: 13-04-2012 00:55:49 Onderwerp: |
|
|
Het brouwen van de Weizen gaat door op vrijdag en zaterdag telkens om 09uur, groeten. |
|
Terug naar boven |
|
|
miketrevor Site Admin
Geregistreerd op: 13 Jan 2012 Berichten: 56
|
Geplaatst: 15-04-2012 08:43:14 Onderwerp: |
|
|
Weizenbier gebrouwen op donderdag en vrijdag. Van harte dank aan Andy, René, Theo en mijn vrouwtje Marianne voor de catering, dat hoort er ook bij. Nu staan er 2 vaten te gisten van elk 40 liter.
Groeten Sigrid, |
|
Terug naar boven |
|
|
miketrevor Site Admin
Geregistreerd op: 13 Jan 2012 Berichten: 56
|
Geplaatst: 08-05-2012 20:15:15 Onderwerp: |
|
|
Dit weekend is onzen Weizen in de lagerkast gezet, nu aftellen naar den botteldag! |
|
Terug naar boven |
|
|
miketrevor Site Admin
Geregistreerd op: 13 Jan 2012 Berichten: 56
|
Geplaatst: 19-05-2012 09:55:44 Onderwerp: |
|
|
Gisteren Weizenbier gebotteld, 108 champagneflessen vol, nu wachten of ik het testresultaat van de 1ste brouwing kan evenaren.
Proefperiode eind juni !
Groeten Sigrid. |
|
Terug naar boven |
|
|
|